Pluk van de Petteflet

Je bent nu hier! Klik op de naam of de icoontjes voor meer informatie.

Gebruik de pijlen links en rechts, of de pijl toetsen op je toetsenboard om naar de vorige of volgende pagina te gaan.

Kleur

Wat is het?

Deze persoon is er nog niet bij
Deze persoon is erbij
Deze persoon twijfelt nog
Deze persoon is er helaas niet meer bij

Wat kan ik er mee?

Aan de hand van deze kleuren kun je snel en overzichtelijk zien wie er wel en niet mee gaan op een vaardag.

Hoe word ik het?

Wanneer je je wilt inschrijven bij een vaardag moet je lid zijn van Hardboard. Als je dat bent, krijg je een gebruikersprofiel en kun je je inschrijven voor een vaardag door op de grote inschrijfknop bovenaan de pagina te klikken. Als je dat hebt gedaan, komt je naam ertussen te staan!

Naam

Wat is het?

Deze persoon is lid van Hardboard en gaat mee met deze vaardag.

Wat kan ik er mee?

Aan de hand van deze lijst kun je snel en gemakkelijk zien wie er mee gaan op een vaardag. Door op de naam te klikken krijg het profiel te zien van deze persoon. Hier vind je onder andere de contactgegevens. Bovendien is voor sommige mensen de naam groen. Dit betekend dat hij/zij huidig bestuur is van Hardboard.

Hoe word ik het?

Wanneer je je wilt inschrijven bij een vaardag moet je lid zijn van Hardboard. Als je dat bent, krijg je een gebruikersprofiel en kun je je inschrijven voor een vaardag door op de grote inschrijfknop bovenaan de pagina te klikken. Als je dat hebt gedaan, komt je naam ertussen te staan!

W.I.N.D.B.R.E.A.K.E.R.

Wat is het?

Een windbreaker is een windsurfer met genoeg kennis en kunde om de beginnende windsurfers te ondersteunen. De windbreaker is in staat om te helpen bij het op- en aftuigen, om op het water een tip te geven en te helpen bij materiaalkeuze.

Wat kan ik er mee?

Het doel van de Windbreakers is om ervoor te zorgen dat windsurfers (die niet volledig in staat zijn om zelf hun materiaal op te tuigen) sneller meegaan op een vaardag. Vaak haken deze windsurfers uit bij afwezigheid van een instructeurs, echter is er een veel grotere groep geschikt om windbreaker te worden. Door de windbreakers is er dus vaak iemand op de vaardag aanwezig die je een handje kan helpen.

Hoe word ik het?

Iedereen die 3 bolletjes kan windbreaker worden. Word dus ook massaal W.I.N.D.B.R.E.A.K.E.R. !!!

Vervoer

Wat is het?

Bij Hardboard hebben we een bus, een auto en twee trailers. Wij vinden het belangrijk dat er verstandig en zorgvuldig met het vervoer wordt omgegaan, om de kans op schade en ongelukken te verkleinen. Je hebt daarom een Hardboard bus , auto of trailer rijbewijs nodig om deze vervoersmiddelen te mogen besturen.

Wat kan ik er mee?

Je kunt op deze manier snel zien of er genoeg mensen zijn die een Hardboardrijbewijs hebben voor het vervoer dat je mee wilt nemen.

Hoe word ik het?

Om in aanmerking te komen voor een Hardboardrijbewijs moet je minimaal 1 jaar je rijbewijs hebben. Als je dat hebt, kun je een rijbewijs halen bij één van de Weizenmannen, te herkennen op de site aan het groene vervoerslogootje . Daarvoor kun je mailen naar weizenmannen@dwv...

Windsurfen

Wat is het?

Bij Hardboard maken we met windsurfen onderscheid in 5 verschillende niveaus. De bolletjes geven aan welk niveau je hebt. Wanneer er helemaal niets staat, beoefen je deze sport helemaal niet. Mensen met een groen logootje zijn Hardboardinstructeurs. Naast instructeurs zijn er ook mensen die extra gemotiveerd zijn om jouw te helpen: de W.I.N.D.B.R.E.A.K.E.R.S. Hierover lees je meer onder het W.I.N.D.B.R.E.A.K.E.R. icoon .

Wat kan ik er mee?

Het materiaal is afgestemd op de bolletjes. Zo kun je in de acco makkelijk zien welke materiaal je wel (jouw niveau of lager) en niet (hoger dan jouw niveau) kunt meenemen. Zo weet jij zeker dat je altijd materiaal kiest dat bij jouw niveau past voor een topvaardag! Ook kun je door het aantal bolletjes makkelijk zien welk niveau je windsurfbuddy’s op de vaardag hebben voor tips, tricks, advies of om samen te oefenen.

Hoe word ik het?

Windsurf zo veel mogelijk om je skills te verbeteren! Zorg er daarnaast voor dat je de kennis beheerst. Deze kennis zorgt ervoor dat jij, je materiaal en anderen op de spot veilig blijven. Beheers je alle punten? Mail dan snel naar windcie@dwv… om je niveau aan te laten passen. Mis je informatie of weet je niet wat een term betekend? Blader dan de Trictionary door, laat je inspireren op YouTube of stuur de WindCie een mailtje. De Windsurf Trictionary vind je in het Hardboard vervoer.

Basis
tot 14 knopen

Beginner
tot 16 knopen

Geoefend
tot 20 knopen

Gevorderd

Pro

Techniek:
Op- & aftuigen met hulp
Dragen van materiaal
Basishouding
Vaarhouding
Omdraaien in basishouding
Tijdig terugwandelen
Techniek:
Zeilsturing
Basis overstag
Basis gijp
Opkruisen
Wegsurfen & aankomen
Noodstop
Techniek:
Korte gijp
Korte overstag
Trapeze varen
Beachstart
Clewfirst varen
Backwind varen
Planeren
Alle koersen varen
Techniek:
Voetbanden varen
Switch varen
Efficient opkruisen
Voetsturing
Aangeplaneerde gijp
Aangeplaneerde fast-tack
Waterstart
In planee pompen
Aan de wind planeren
Downforce/Derdevoets techniek
Techniek:
Kiteboard ophalen
Stormchase overleven (36+ knopen)
Gespecialiseerd in een/meerdere: Slalom/Speed, Wave, Freestyle
Kennis:
Windorientatie
Voorrangsregels(BPR): Goed zeemanschap, loef wijkt voor lei, inhaler wijkt, linkerhand masthand heeft voorrang (als je naar elkaar toevaart)
Kennis:
Koersen
Onderdelen setje
Zelfstandig op- & aftuigen
Kennis:
Zelfstandige materiaalkeuze
Trimmen
Kennis:
Trimkennis van cambers, masttypes en vinnen
Aero-hydro kennis
Kennis:
Bouwmaterialen
Windsurfdisciplines
Laylines
Advies:
Vraag een windbreaker om materiaaladvies bij pakken, optuigen en aftuigen
Advies:
Vraag een windbreaker om materiaaladvies bij pakken en materiaal trimmen
Advies:
Wordt een windbreaker
Advies:
Katapult = trakteren
Advies:
Ontvang een biertje per gered kiteboardje

Kitesurfen

Wat is het?

Kitesurfen maakt onderscheid tussen vijf verschillende niveaus. Deze niveaus worden verder onderverdeeld in twee categorien: kite-basic en kitewaardig. Kite-basic dekt niveau 1 en 2. Een basic van niveau 1 heeft een cursus gevolgd bij Antix (of heeft vergelijkbare kitescholing gehad) en heeft basiskennis over hoe een kite werkt, hoe deze zich in het windvenster gedraagt en hoe deze veilig gestuurd wordt. Een basic van niveau 2 heeft verdere kennis opgedaan over de werking van kites en kan de meeste kitegerelateerde handeling zelfstandig uitvoeren. Wanneer je bovenop deze vaardigheden inzicht in omstandigheden hebt ontwikkeld en zelfredzaam bent, kun je kitewaardig worden. Wanneer je kitewaardig bent, kun je volledig zelfstandig spots inschatten, je materiaal kiezen en varen. Het belangrijkste van waardig zijn, is veilig de sport beoefenen.

Wanneer je kitewaardig bent geworden wordt het tijd om trucks te leren en door te groeien tot kite- gevorderd en uiteindelijk kitebaas! Deze niveaus geven aan dat je onder alle omstandigheden gecontroleerd kan varen en absolute controle hebt over je kite en jezelf ter land, ter zee en in de lucht!

Buiten de kiteniveaus bestaat de staat van kite-pro. Een kite-pro heeft genoeg inzicht om zelf veilig te varen terwijl hij kitebasics in de gaten houdt. Een kite-pro is te herkennen aan de groene kitebolletjes.

Lees het volledige beleid voor meer informatie.

Wat kan ik er mee?

Je niveau geeft niet alleen aan hoe goed je kan kiten, maar vooral of je zelfstandig gebruik mag maken van Hardboardmateriaal. Kitebasics van niveau 1 en 2 mogen alleen gebruik maken van materiaal onder begeleiding van een kite-pro.

Als je als basic wilt surfen, kun je zien of er een kite-pro mee gaat die je kan begeleiden. Neem voor de vaardag contact op met de kite-pro en vraag of deze je wil begeleiden. Gaat er geen kite-pro mee, bel of app dan gewoon een pro om te vragen of hij/zij mee gaat!

Hoe word ik het?

Kite-basic wordt je na het volgen van een 7-uurse cursus bij onze partner Antix. In bijzondere gevallen kan de Flyhigh-commissie adviseren een aanvullende les te volgen of de staat van kite-basic toekennen als je ergens anders kiteles hebt gehad. De daaropvolgende niveau’s worden eveneens toegewezen door de Flyhigh in overleg met de huidige kitepro’s. Wanneer je alle vaardigheden die bij een niveau horen beheerst, kom je in aanmerking voor dat niveau. Het oordeel van de Flyhigh is bepalend.

Basic 1

Basic 2

Independent

Advanced

Pro

Basis kitecontrole
Basiskennis optuigen
Basiskennis windvenster
Basiskennis veiligheidssystemen
Downwind bodydraggen
Zelfstandig je kite optuigen
Zelfstandig je kite oplaten
Kite herstarten
Upwind bodydraggen
Basiskennis waterstart
Inzicht in omstandigheden
Materiaalkeuze
Veilig varen
Obstakels vermijden
Self rescue
Backroll/Frontroll
Grabs
Transition
Strapless varen
Met golven varen
Kiteloop
Railey
S-Bend
Darkslide
Toeside landen

Golfsurfen

Wat is het?

Ook golfsurfen maakt onderscheid tussen 5 verschillende niveaus. De bolletjes geven aan welk niveau je hebt. Wanneer er helemaal niets staat, beoefen je deze sport helemaal niet. Mensen met een groen logootje zijn Hardboardinstructeurs.

Wat kan ik er mee?

Als je wilt golfsurfen, kun je zien of er instructeurs mee gaan. Je kunt deze instructeurs vragen om tips en/of instructie te geven.

Hoe word ik het?

Alleen instructeurs mogen het niveau wijzigen. Als je met één van de golfsurfinstructeurs hebt gesurft, kan deze persoon aangeven wat je niveau is.

Basis

Beginner

Geoefend

Gevorderd

Pro

Bodyboard
Veiligheid
Board bij je houden
Bewust van positie t.o.v. de kant
Schuim surfen
Ligt niet in de weg
Sturen op schuim
Omgaan met stroming
Ongebroken golf surfen
Voorrangsregels
Sturen
Effectief peddelen
Respecteerd de line-up
Ligt op de juiste plek m.b.t. zijn niveau
Golven schuin aansnijden
Materiaal kennis
Bewust van condities
Kent alle etiquettes
Bottom Turn
Forecasts lezen
Effectief uit peddelen
Cutbacks
Indroppen op monstergolven
Aanbid de 50 year storm
Allaround beast
golfsurfer at teahupoo

Wakeboarden

Wat is het?

Ook wakeboarden maakt onderscheid tussen 5 verschillende niveaus. De bolletjes geven aan welk niveau je hebt. Wanneer er helemaal niets staat, beoefen je deze sport helemaal niet. Mensen met een groen logootje zijn Hardboardinstructeurs.

Wat kan ik er mee?

Als je voor de eerste keer gaat wakeboarden, is het verstandig om aan één van de instructeurs te vragen hoe het één en ander werkt.

Hoe word ik het?

Alleen instructeurs mogen het niveau wijzigen. Bij het wakeboarden is altijd een instructeur in de buurt die kan zien of je niveau omhoog is gegaan.

Basis

Beginner

Geoefend

Gevorderd

Pro

Starten
100m boarden
Bochtjes maken
Hupsjes
Ollie 180
Butterside 180
Switch varen
Sprong over schans
50:50 slide over box
Indy backside 180
Backroll
Raley
180 over schans
Boardslide over box
S-Bend
Tantrum
Backroll to toeside
Whirlybird

Snowboarden

Wat is het?

Ook snowboarden maakt onderscheid tussen 5 verschillende niveaus. De bolletjes geven aan welk niveau je hebt. Wanneer er helemaal niets staat, beoefen je deze sport helemaal niet.

Wat kan ik er mee?

Je kunt op deze manier snel zien welke mensen ook aan snowboarden doen en welk niveau ze hebben. Als je dus iets gaafs wilt leren kun je hier zien wie je dat zou kunnen vragen.

Hoe word ik het?

Alleen de Snowcie kan het niveau wijzigen. Als je vindt dat je een ander niveau hebt dan aangegeven staat, kun je naar deze mensen toe stappen om het niveau te laten wijzigen.

Basis

Beginner

Geoefend

Gevorderd

Pro

Opstaan
Rutschen
Steppen
Bochtjes maken
Sleeplift
Fakie
Sprong
Off piste
Box grind
180 sprong
Pipe grind
Barrelroll
360 sprong
Frontroll