Windsurfen

Windsurfen

Windsurfen is wereldwijd een van de bekendste watersporten. Doormiddel van een board en een zeil worden hoge snelheden behaald of zeer spectaculaire trucjes gedaan en sprongen gemaakt. Sinds 1984 is windsurfen een olympische sport, maar het wordt nog veelal recreatief gedaan in plaats van in wedstrijdverband.

Windsurfen bij Hardboard

Bij de Drienerlose Windsurf Vereniging (D.W.V) Hardboard doe we onder andere aan windsurfen. Dit doen we op elk niveau, dus ook al heb je nog nooit op een plank gestaan kan je je plek vinden bij Hardboard. Vanuit de vereniging worden jaarlijks een aantal trips naar verscheiden surfspots georganiseerd. Hiervan hebben sommige trips puur het doel om instructie te geven, terwijl bij andere trips gewoon lekker gevaren wordt.

Wat heeft Hardboard te bieden:

 • Materiaal:
  Hardboard bezit een breed scala aan windsurfboards en zeilen. Verschillende types boards, zoals beginners-, wave- of freestyleboards. Ook hebben wij complete tuigages. Zeilen, masten, gieken. Alles wat je nodig hebt om een dagje te gaan surfen. Voor meer informatie over ons materiaal kan je kijken bij de links bovenaan deze pagina.
 • Vervoer:
  Hardboard heeft vervoer beschikbaar om naar de surfspots toe te rijden. Omdat in de buurt van Enschede geen enkele surfspot te vinden is, moeten we altijd een vrij grote afstand afleggen om te gaan windsurfen. Klik hier voor meer informatie over ons wagenpark(link naar wagenpark)
 • Instructie:
  Hardboard biedt instructie op alle niveau's aan. Binnen de vereniging zijn een aantal mensen opgeleid tot instructeur. Deze instructeurs staan klaar om jou alles uit te leggen op een surfdag. Voor de meer gevorderde windsurfer worden af en toe clinics gegeven door een professionele windsurfer.
 • Gezelschap:
  Wat is er nou leuker dan alleen windsurfen? Precies, met een groep windsurfen. Ook al is windsurfen een individuele sport betekent niet dat je het in je eentje moet beoefenen. Door met een groep te gaan surfen motiveer je elkaar om van elkaar te leren, deel je de vervoerskosten, en is het bovendien veel gezelliger.
©DWV Hardboard, de dag waarop Pasen en Pinksteren gelijk vielen, 2011
Mede mogelijk gemaakt door GoalGorilla Drupal webdevelopment