Sporten

English version

Binnen Hardboard kennen we inmiddels 4 verschillende disciplines. Voor elk van deze disciplines gelden verschillende regels, richtlijnen, aandachtspunten en andere belangrijke wetenswaardigheden. Op deze pagina's vind je per discipline alles wat je moet weten. De disciplines zijn:

Windsurfen

In den beginne was er water. Er was ook wind. De mens voelde de onbedwingbare behoefte om het water en de wind te bedwingen. Windsurfen was geboren! Het duurde niet lang of deze geweldige sport bereikte Enschede en in 1987  werd er besloten om de krachten te bundelen; Drienerlose Windsurf Vereniging Hardboard was geboren. Sinds die dag is de wind voor Hardboard-leden heilig en wordt er zoveel mogelijk wind meegepakt

Kitesurfen

Op een gegeven moment werden er meer varianten bedacht waarmee wind en water gecombineerd konden worden tot een gave sport. Het duurde niet lang voordat dit werd ontdekt door Hardboard leden en in het jaar 2004 werd het kitesurfen officieel door Hardboard erkent. Sindsdien groeit het aantal kitesurfende leden ieder jaar.

Wakeboarden

Voorheen was er een aparte, onafhankelijke wakeboard-vereniging. Aangezien wakeboarden een ideaal alternatief is voor kitesurfen, bestond het leden bestand van de wakeboard vereniging voor de helft uit Hardboarders. Het duurde dan ook niet lang tot deze vereniging werd ingelijfd door Hardboard. Sinds 2009 is wakeboarden het derde officiele discipline van DWV Harboard.

Golfsurfen

Een van de meest voorkomende vragen die Hardboarders krijgen van niet-leden is: 'Doen jullie ook aan golfsurfen?' Wanneer je iemand vertelt dat je surft, denken de meesten automatisch aan golfsurfen. Aangezien er geen goede reden kon worden bedacht om golfsurfen niet bij de vereniging te betrekken, werd er in 2010 besloten, na een succesvol pilot-jaar, om golfsurfen als 4e discipline te introducreren binnen de vereniging.

©DWV Hardboard, de dag waarop Pasen en Pinksteren gelijk vielen, 2011
Mede mogelijk gemaakt door GoalGorilla Drupal webdevelopment