EHBO

EHBO cursus
 
ZPV Piranha biedt EHBO brevetten aan via organisatie DAN en levert de opleiding BASIC LIFE SUPPORT + AED + First Aid en wordt door de arbodiensten e.d. als volwaardige EHBO diploma gezien. De onderwerpen verschillen dan ook niet t.o.v. het normale oranje kruis diploma. De cursus is inclusief AED gebruik aangezien dit de kans op een geslaagde reanimatie laat toenemen.
 
Inwoners van Enschede die de eerste keer een cursus volgen krijgen 75% subsidie. Dit geld dus voor de complete EHBO cursus als ook voor de dagcursus. De opfriscursus is zeer waarschijnlijk niet de eerste EHBO cursus die gevolgd wordt, hiervoor geldt de 75% subsidie dus niet.

 
De BLS+D+FIRST AID cursus bestaat uit:
 
1 avond en 2 volledige dagen waarbij ongeveer de ½ tot 1/3de wordt ingevuld met praktijk van reanimeren, AED gebruik, verbandleer, verplaatsingstechnieken en het tweede onderzoek. We zullen ook specifieke onderdelen behandelen die toegespitst zijn op sportongevallen, bijvoorbeeld kneuzingen en verstuikingen. En een examen waar men ongeveer 1 tot 2 uur mee kwijt is. Na afloop heeft men dan een pasje waarop staat dat men gediplomeerd is en een certificaat waarop dit vermeld staat.
 
 De kosten voor een cursus bedraagt 175 euro per persoon. Hiervoor krijgt men:
- 18 Uur Theorie/Praktijk
- Per cursist een Theorieboek
- Certificaat en pasje Basic Life support, AED en First Aid
- Theorie + praktijk examen
- Pocket Mask voor het beademen
 
 Het brevet is in principe 2 jaar geldig binnen die tijd moet men een opfrisles volgen welke ook via Piranha is te regelen. Eigenlijk bestaat een opfrisles uit een korte herhaling van de belangrijkste theorie en het herhalen van de praktische vaardigheden.
 
Ook wordt er een dagcursus aangeboden. Deze cursus bestaat uit BLS en AED. Hier leer je levensreddende handelingen.
 
De BLS + AED dagcursus bestaat uit:
1 dag cursus waarbij ongeveer de ½ tot 1/3de wordt ingevuld met praktijk van reanimeren, AED gebruik en levensbedreigende aandoeningen zoals een slagaderlijke bloeding en shock. Ook is er een examen waar men ongeveer 1 tot 2 uur mee kwijt is. Na afloop heeft men dan een pasje waarop staat dat men gediplomeerd is en een certificaat waarop dit vermeld staat.
 
De kosten voor een cursus bedraagt 125 euro per persoon. Hiervoor krijgt men:
- 9 Uur Theorie/Praktijk
- Per cursist een Theorieboek
- Certificaat en pasje Basic Life support en AED.
- Theorie + praktijk examen
- Pocket Mask voor het beademen 
 
De datum voor de cursus wordt bekend gemaakt als er genoeg geinteresseerde zijn om de cursus (of cursussen) te kunnen volgen. Dit gebeurt in overleg met de geinteresseerden.

 
Heb je interesse? Stuur dan even een mailtje naar activiteiten@dwv...

EHBO

©DWV Hardboard, de dag waarop Pasen en Pinksteren gelijk vielen, 2011
Mede mogelijk gemaakt door GoalGorilla Drupal webdevelopment