Materiaal

English version

Materiaal

Hardboard heeft voor alle sporten eigen materiaal. Voordat je dit materiaal mee kunt nemen is het belangrijk dat je een aantal dingen weet, zoals: wat je nodig hebt, hoe je het materiaal gebruikt en vooral hoe het niet stuk gaat. Bij elke sport staan de belangrijkste weetjes nog eens vermeld. Zo voorkom je dat dingen op een stomme manier stuk gaan en je dus onnodig studiefinanciering kwijt raakt aan surfen. Toch iets kapot gegaan? Kijk dan even onder het kopje schadebeleid.

Materiaal huren

Surfmateriaal kun je als lid van Hardboard huren van de club. Hiervoor zijn prijzen vastgesteld en een aantal regels aan verbonden. Meer informatie hierover vind je onder het kopje huur.

Hoe gebruik ik het materiaal?

Bij het gebruik van materiaal is het vooral belangrijk dat je voorzichtig met het materiaal omgaat. Zorg in ieder geval dat je de volgende dingen onthoudt:
  • Zand is erg slecht voor materiaal. Je krijgt er je gieken en masten niet meer door uit elkaar. Zeiltjes en kites beschadigen flink wanneer deze smerig en met zand worden opgeborgen, ingepakt en wel schuren deze op de terugreis tijdens een lange busrit kapot. Maak daarom alles schoon en spoel het af voor het op- en of aftuigen.
  • Voor masten en boards geldt dat je deze snel kapot kan laten vallen / stoten. Een mast op beton is einde oefening en een board stoten tegen een muurtje zorgt ook voor een lek board.
  • Ga nooit met beschadigd materiaal varen. Het raakt daardoor onherstelbaar beschadigd en dus onbruikbaar. Dit is niet alleen jammer voor Hardboard maar ook zonde van je stufi.
Meldt schades altijd zo snel mogelijk aan de materiaalcommissaris, meer over het schadebeleid kun je hier vinden. Weet je iets niet zeker? Vraag altijd een gevorderde dude, en bij twijfel niet gebruiken!
©DWV Hardboard, de dag waarop Pasen en Pinksteren gelijk vielen, 2011
Mede mogelijk gemaakt door GoalGorilla Drupal webdevelopment