Instructie

English version

Windsurfen

Voor de beginners is er windsurfinstructie op het Rutbeek, niet ver van de UT. Iedereen die geïnteresseerd is in een instructie kan hiervoor met ons contact opnemen. Bovendien geven we ook instructie aan externen.

Daarnaast is het vaak zo dat er op een vaardag een instructeur aanwezig is die instructie wil geven. Je kan een instructeur herkennen aan het groene logo  Windsurf achter zijn of haar naam. Wil je windsurfinstructie? Schrijf je dan in voor een vaardag en geef aan dat je instructie wil. Check hier de vaardagenplanner.

Ook is er in het voorjaar een instructieweekend voor (nog) niet-leden, volg daarvoor de promotie op de UT en het Saxion of stuur een mailtje!

Er is daarnaast ook nog een mogelijkheid om te surfen met groepen. Heb je een dispuut, jaarclub, studievereniging of een andere groep die graag een keer wil surfen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden door een mailtje te sturen naar de windsurfcommissaris.

Ook voor algemene vragen rondom windsurfen en windsurfinstructie kunt je terecht bij de windsurfcommissaris.

Instructie

 


 

Kitesurfen

Externe instructie

Er zijn twee weekenden (rond mei en september) waar je via Hardboard instructie kunt volgen bij een externe kitesurfschool. Ook is er de mogelijkheid om buiten deze weekenden om instructie te volgen. Neem daarvoor contact op met de kitesurfcommissaris.

Interne begeleiding

Zie het kopje 'Kitesurfen' onder https://www.dwvhardboard.nl/vaardag-uitleg voor informatie over het kitebeleid bij Hardboard.


 

Wakeboarden

Bij het wakeboarden worden twee vormen van instructie gegeven: beginners wordt interne instructie aangeboden en voor de geoefende wakeboarders wordt er enkele keren per seizoen een clinic georganiseerd.

Interne begeleiding

Wil je beginnen met wakeboarden of lukt het je nog niet om een rondje op de baan te maken? Bij elke wakeboardshift is er een instructeur vanuit Hardboard voor jou aanwezig. Deze legt uit hoe je moet starten en overeind blijft tijdens het wakeboarden en geeft feedback over wat je goed en fout doet.

Externe begeleiding

Voor degenen die mooie stunts willen leren op de wakeboardbaan, wordt er een paar keer per seizoen een clinic gegeven door een echte wakeboard pro. Hij legt uit hoe je een trick moet inzetten en zegt wat je goed en fout doet. Bovendien komt hij wel eens naast je boarden en geeft je die extra schop onder de kont om een trick in te zetten. Superhandig dus!

De clinic kost €20,- per keer, wat verdeeld wordt onder de deelnemers. Enkel deelnemers aan de clinic mogen tijdens die shift de baan op, zodat je alle kans krijgt om die nieuwe trick te leren. Inschrijven gaat via de Vaardagenplanner, net zoals voor een gewone shift.


 

Golfsurfen

Voor de beginners is er op surfdagen golfsurfinstructie van Hardboardinstructeurs mogelijk. Dit kun je aangeven wanneer je je aanmeldt bij een vaardag.

In het voorjaar wordt er bij voldoende animo een instructieweekend voor leden en niet-leden georganiseerd, waar ook voor de iets gevorderde surfer voldoende te leren valt. De instructie wordt dan door een externe surfschool verzorgd. Evenals de instructie op de (6-daagse) golfsurftrip in het voorjaar. Hier wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van een surf-camp.

In het najaar kan er op aanvraag instructie worden georganiseerd voor alle niveaus.

Golfsurfgeïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen met de golfsurfcommissaris

©DWV Hardboard, de dag waarop Pasen en Pinksteren gelijk vielen, 2011
Mede mogelijk gemaakt door GoalGorilla Drupal webdevelopment