Info

English version

Over Hardboard

Wat doen we?
Zou jij ook wel eens op zo'n windsurfplank willen staan? Ben je een doorgewinterde kiter? Zit het boarden in je bloed? Houd je van wind en water? Zou jij graag leren kiten? Zin om metershoge golven te berijden? Wil je graag mensen ontmoeten die zich (ook) bezighouden met radicale boardsporten? Dan ben je bij Hardboard aan het juiste adres. Als je nog nooit gesurft of gewakeboard of gesnowboard hebt maar het je wel gewoon vet lijkt, dan zit je goed want het barst van de enthousiaste leden die jou graag alles willen leren.

De rode draad door onze vereniging is de passie die de leden delen voor wind- en/of kitesurfen en wakeboarden. Daarnaast doet een groot deel van de leden aan, snowboarden golfsurfen en meer gave boardsporten.

Wat belangrijk is om te beseffen is dat het heel normaal is voor hardboarders om er een standaard sport als boxen, turnen of iets als voetbal naast te hebben. Omdat de hardboard sporten zo onvoorspelbaar zijn (wanneer de wind waait) en de mentaliteit zo vrijblijvend is kan dit prima. Een studentenvereniging ernaast komt ook veel voor. 

Waar/Wanneer boarden we?
Maar surfen in het oostelijk gelegen Enschede, hoe doe je dat?

Constant worden de windvoorspellingen in de gaten gehouden en zodra het goed gaat waaien, neem je een dagje de tijd, trommel je wat andere leden op, pakt de verenigingsbus, pakt je materiaal in (Materiaal van de vereniging of je eigen), rijdt naar een mooi waterig en winderig plekje, tuigt je spullen op en knallen maar! Daarnaast zijn zijn er weekendjes en trips naar het buitenland.

Afhankelijk van de wind wordt er naar verschillende spots gereden. Voor vlak water naar het IJsselmeer, strand Horst, of de Zandmotor (bij Scheveningen) en voor de mensen die meer van golven houden wordt er naar zee gegaan.

Voor de beginners is er windsurfinstructie op het Rutbeek, niet ver van de UT. Iedereen die geïnteresseerd is in een instructie kan hiervoor met ons contact opnemen. Voor beginnende kitesurfers is er goed contact met een kitesurfschool waar de eerste stappen veilig kunnen worden geleerd. Ook is er in september en in het voorjaar een instructieweekend voor (nog) niet-leden.

Terwijl het wat warmer is word er elke maandag gewakeboard op het Rutbeek bij een kabelbaan met elke keer een instructeur erbij van hardboard die je vertelt hoe je moet starten of hoe je zorgt dat je tricks als een backrol land e.d. Maar er zijn ook opties voor andere dagen in de week.  

In de winter, doen jullie dan niets?
In de wintermaanden wordt er, door de kou, steeds minder gesurft maar staat Hardboard zeker niet stil. Iedere winter reizen er weer een (of meerdere) grote groep(en) Hardboarders af naar de sneeuw om de pistes onveilig te maken. Daarnaast reizen er ook een (of meerdere) groepen af naar b.v. Portugal om te golfsurfen. Het hele jaar wordt iedere week op dinsdag om 10 uur geborreld in de San Remo (Stadsgravenstraat 53), we geven iedere winter een groot feest, organiseren activiteiten (bijvoorbeeld de midwinterBBQ) en doen mee met andere evenementen zoals bijvoorbeeld de Batavierenrace. Genoeg te doen dus!

Sfeer impressie
Om een goede indruk te geven van hoe erop uit gaan met Hardboard is, is hier de aftermovie van de 25 jarig jubileum trip naar Marocco. Dit jaar is het het 30 jarig jubileum, dus als je dit jaar erbij bent heb je heel veel geluk.

 

Lid worden?!

Als UT student of als student van de Saxion Hogeschool kun je lid worden. Als je geïnteresseerd bent in de vereniging kijk dan even rond op de site, maar stuur vooral een mail naar de secretaris op het volgende adres:
secretaris@dwv..*
Die zal je alles uitleggen wat het inschrijven betreft. 

Weet je al genoeg, 
download dan hier het inschrijfformulier!

Als je het allemaal nog niet zo goed weet en wellicht nog nooit een watersport hebt gedaan, prima! Bij Hardboard zijn er verschillende manieren om ons te leren kennen zonder dat je meteen lid hoeft te worden. We organiseren een ongeloofelijk vet weekend waar je goedkoper dan ooit kan leren wind of kite surfen of gewoon kan shinen als je het al kan. Je kunt met dit weekend meegaan zonder dat je lid hoeft te zijn, en dan aan het eind van het weekend kun je beslissen of je ons en de sport leuk genoeg vind om erbij te komen. Hierover meer onder het volgende kopje Introductieweekend. Als je tijdens dit weekend vanwege iets super belangrijks echt niet kan, dan kun je geheel vrijblijvend op een maandag mee komen wakeboarden (Als je het nog nooit gedaan hebt, krijg je instructie!) of langs komen op de borrel op een dinsdag. Mail hierover ook de secretaris, die wil graag iets met je inplannen!

Wederom:

secretaris@dwv..*

Om lid te worden heb je allereerst een Campuscard/Unioncard nodig, zie union card. (dat moet voor elke vereniging in Enschede, je krijgt ermee allerlei kortingen e.d. ) De contributie die naar Hardboard gaat in 2016/2017 is 53,- voor een heel jaar en 31,- euro voor een half jaar. Let op: Naast de Unioncard moet er tegenwoordig ook 'verenigingsheffing' betaald worden aan de Student Union per vereniging. Deze bedraagt 22,50 voor een heel jaar en 14,50 voor een half jaar.

*Om spam te voorkomen dient dwv.. bij bovenstaande mailadressen aangevuld te worden tot dwvhardboard.nl
 

Introductieweekend

Tijdens dit weekend op 16,17 en 18 september krijg je de unieke kans om voor ongeloofelijk lage prijzen te leren wind of kite surfen. Kan je het al? Super vet, dan word het nog goedkoper. We zullen met een treinborrel afreizen naar Friesland om daar een weekend op een camping bij Workum te surfen en te feesten. We gaan ongeveer met de helft huidig leden en de rest externen. Je zult tijdens dit weekend veel nieuwe mensen ontmoeten. De prijzen:
~140 euro voor kitesurf instructie

~60 euro voor windsurf instructie
~50 euro zonder instructie
De prijzen zijn inclusief alles; Materiaal huur, wetsuits, instructie en al het eten en drinken (onbeperkt bier enzo).
Het verschil in prijs tussen wind en kite surfen word veroorzaakt doordat we zelf de windsurf instructie doen, maar de kite instructie bij externe instructeurs doen omdat bij kiten meer veiligheids overwegingen belangrijk zijn. Om het in perspectief te zetten, dezelfde 7 uurs kite instructie kost daar normaal 210 euro, en tijdens dit weekend is het 140 euro inclusief alles. 

Dus:
Wat? Introductieweekend
Wanneer? 16-17-18 september
Waar? Workum
Kosten? 
Met windsurfinstructie  ~€60
Met kitesurfinstructie ~€140
Zonder instructie ~€50
Inschrijf deadline? 9 september

Inschrijven voor het weekend doe je door een mail te sturen met wat je wilt doen, naar (activiteiten@dwv..*)

Hang loose, en tot op het water!

*Om spam te voorkomen dient dwv.. bij bovenstaande mailadressen aangevuld te worden tot dwvhardboard.nl 

Interesse? vraag meer informatie aan

Verversen Geef de karakters in die u in de afbeelding ziet. Neem de tekens uit het bovenstaande figuur over. Wanneer de tekens niet duidelijk zijn, kunt u het formulier verzenden om een nieuw figuur weer te geven. De tekens zijn niet hoofdlettergevoelig.  Audioverificatie gebruiken.
©DWV Hardboard, de dag waarop Pasen en Pinksteren gelijk vielen, 2011
Mede mogelijk gemaakt door GoalGorilla Drupal webdevelopment