Info

English version

Over Hardboard

Zou jij ook wel eens op zo'n windsurfplank willen staan? Ben je een doorgewinterde kiter? Zit het boarden in je bloed? Houd je van wind en water? Zou jij graag leren kiten? Zin om metershoge golven te berijden? Wil je graag mensen ontmoeten die zich (ook) bezighouden met radicale boardsporten? Dan ben je bij Hardboard aan het juiste adres.

De rode draad door onze vereniging is de passie die de leden delen voor wind- en/of kitesurfen. Daarnaast doet een groot deel van de leden aan wakeboarden, snowboarden golfsurfen en meer gave boardsporten.

Maar surfen in het oostelijk gelegen Enschede, hoe doe je dat?

Constant worden de windvoorspellingen in de gaten gehouden en zodra het goed gaat waaien, neem je een dagje de tijd, trommel je wat andere leden op, pakt de verenigingsbus, pakt je materiaal in (kan ook materiaal van de vereniging zijn), rijdt naar een mooi waterig en winderig plekje, tuigt je spullen op en knallen maar!

Afhankelijk van de wind wordt er naar verschillende spots gereden. Voor vlak water naar het IJsselmeer, strand Horst, of de Zandmotor (bij Scheveningen) en voor de mensen die meer van golven houden wordt er naar zee gegaan.

Voor de beginners is er windsurfinstructie op het Rutbeek, niet ver van de UT. Iedereen die geïnteresseerd is in een instructie kan hiervoor met ons contact opnemen. Bovendien geven we ook instructies aan groepen. Voor beginnende kitesurfers is er goed contact met een kitesurfschool waar de eerste stappen veilig kunnen worden geleerd. Ook is er in het voorjaar een instructieweekend voor (nog) niet-leden, volg daarvoor de promotie op de UT en het Saxion!

In de wintermaanden wordt er, door de kou, steeds minder gesurft maar staat Hardboard zeker niet stil. Iedere winter reizen er weer een (of meerdere) grote groep(en) Hardboarders af naar de sneeuw om de pistes onveilig te maken. Er wordt iedere week op dinsdag om 10 uur geborreld in San Remo (Stadsgravenstraat 53), we geven iedere winter een groot feest, organiseren activiteiten (bijvoorbeeld de midwinterBBQ) en doen mee met andere evenementen zoals bijvoorbeeld de Batavierenrace. Genoeg te doen dus!

Om lid te worden heb je allereerst een Campuscard/Unioncard nodig. Als UT student of als student van de Saxion Hogeschool kun je lid worden. De contributie voor 2015/2016 bedraagt € 53,- voor een heel jaar en € 31,- voor een half jaar. Let op: Naast de Campuscard/Unioncard moet er tegenwoordig ook 'verenigingsheffing' aan de Student Union betaald worden per vereniging, deze bedraagt €22,50 voor een heel jaar en €14,50 voor een half jaar.

Als je geïnteresseerd bent in de vereniging kijk dan even rond op deze site, post een bericht, neem contact op met het bestuur, of kom gewoon gezellig langs op een borrel! Wij willen je erg graag alles vertellen over de vereniging en onze passie voor het water en de sneeuw!

Hang loose, en tot op het water!

©DWV Hardboard, de dag waarop Pasen en Pinksteren gelijk vielen, 2011
Mede mogelijk gemaakt door GoalGorilla Drupal webdevelopment