Info

English version

Over Hardboard

Wat doen we?
Zou jij ook wel eens op zo'n windsurfplank willen staan? Ben je een doorgewinterde kiter? Zit het boarden in je bloed? Houd je van wind en water? Zou jij graag leren kiten? Zin om metershoge golven te berijden? Wil je graag mensen ontmoeten die zich (ook) bezighouden met radicale boardsporten? Dan ben je bij Hardboard aan het juiste adres. Als je nog nooit gesurft of gewakeboard of gesnowboard hebt maar het je wel gewoon vet lijkt, dan zit je goed want het barst van de enthousiaste leden die jou graag alles willen leren.

De rode draad door onze vereniging is de passie die de leden delen voor wind- en/of kitesurfen en wakeboarden. Daarnaast doet een groot deel van de leden aan, snowboarden golfsurfen en meer gave boardsporten.

Het is overigens heel normaal voor Hardboarders om er een standaard sport als boxen, turnen of iets als voetbal naast te hebben. Aangezien de Hardboard sporten zo onvoorspelbaar zijn (wanneer de wind waait) en de mentaliteit zo vrijblijvend is, kan dit prima. Een studentenvereniging ernaast komt ook veel voor. 

Waar/Wanneer boarden we?
Maar surfen in het oostelijk gelegen Enschede, hoe doe je dat?

Constant worden de windvoorspellingen in de gaten gehouden en zodra het goed gaat waaien, neem je een dagje de tijd, trommel je wat andere leden op, pakt de verenigingsbus, pakt je materiaal in (Materiaal van de vereniging of je eigen), rijdt naar een mooi waterig en winderig plekje, tuigt je spullen op en knallen maar! Daarnaast zijn er weekendjes en trips naar het buitenland.

Afhankelijk van de wind wordt er naar verschillende spots gereden. Voor vlak water naar het IJsselmeer, strand Horst, of de Zandmotor (bij Scheveningen) en voor de mensen die meer van golven houden wordt er naar zee gegaan.

Voor de beginners is er windsurfinstructie op het Rutbeek, niet ver van de UT. Iedereen die geïnteresseerd is in een instructie kan hiervoor met ons contact opnemen. Voor beginnende kitesurfers is er goed contact met een kitesurfschool waar de eerste stappen veilig kunnen worden geleerd. Ook is er in september en in het voorjaar een instructieweekend voor (nog) niet-leden.

Terwijl het wat warmer is word er elke maandag gewakeboard op het Rutbeek bij een kabelbaan met elke keer een instructeur erbij van hardboard die je vertelt hoe je moet starten of hoe je zorgt dat je tricks als een backrol land e.d. Maar er zijn ook opties voor andere dagen in de week.  

In de winter, doen jullie dan niets?
In de wintermaanden wordt er, door de kou, steeds minder gesurft maar staat Hardboard zeker niet stil. Er zijn diehards die het hele jaar in Nederland surfen. Ook reizen er iedere winter reizen weer een (of meerdere) grote groep(en) Hardboarders af naar de sneeuw om de pistes onveilig te maken. Daarnaast reizen er ook een (of meerdere) groepen af naar b.v. Portugal om te golfsurfen/windsurfen/kitesurfen. Het hele jaar wordt iedere week op donderdag om 9 uur geborreld in de San Remo. Ook geven we iedere winter een groot feest, organiseren activiteiten (bijvoorbeeld de midwinterBBQ) en doen mee met andere evenementen zoals bijvoorbeeld de Batavierenrace. Genoeg te doen dus!

Open instructie weekenden

We hebben een weekend aan het begin van het jaar in september en eentje in mei
Tijdens dit weekend krijg je de unieke kans om voor ongeloofelijk lage prijzen te leren wind of kite surfen. Kan je het al? Super vet, dan word het nog goedkoper. We zullen met een treinborrel afreizen naar de locatie om daar een weekend te surfen en te feesten. We gaan met zowel Hardboard leden als externen. Je zult tijdens dit weekend veel nieuwe mensen ontmoeten. Tijdens het weekend kan je de volgende opties kiezen:
kitesurf instructie
windsurf instructie
zonder instructie

Check voor de actuele info over datums en prijzen voor het eerst volgende weekend, de weekend sectie op de homepage.
http://.dwvhardboard.nl

Lid worden?!

Zo ja: De procedure
Als UT student of als student van de Saxion Hogeschool kun je lid worden. Als je geïnteresseerd bent in de vereniging kijk dan even rond op de site. Wil je graag lid worden? Dan moet je een inschrijfformulier inleveren, deze kun je hier downloaden. Dit formulier kun je mailen naar secretaris@dwv..j of je kunt hem in het postvakje van Hardboard doen (Postbus 217, 7500 AE Enschede). Naast het opsturen van een inschrijfformulier is het nodig om je voor Hardboard aan te melden op dms.utwente.nl. Hier kan je inloggen met je studenten gegevens. Wanneer je ingelogd bent kun je je bij verenigingen aanmelden voor Hardboard. Om je aan te melden heb je een Campuscard/Unioncard nodig, zie union card. (dat moet voor elke studenten sportvereniging in Enschede, je krijgt ermee allerlei kortingen e.d. ) De contributie die naar Hardboard gaat in 2022/2023 is 65,- voor een heel jaar en 32,50,- euro voor een half jaar (halfjaarlijks lid worden kan vanaf de derde module). Let op: Naast de Unioncard moet er tegenwoordig ook 'verenigingsheffing' betaald worden aan de Student Union per vereniging. Deze bedraagt 28,50 voor een heel jaar en 14,50 voor een half jaar. Deze heffing gaat ook via dms.utwente.nl

Mischien: Zo kun je het eerst uitproberen
Als je het allemaal nog niet zo goed weet en wellicht nog nooit een watersport hebt gedaan, prima! Bij Hardboard zijn er verschillende manieren om ons te leren kennen zonder dat je meteen lid hoeft te worden. We organiseren dus twee gave weekenden waar je goedkoper dan ooit kan leren wind of kite surfen of gewoon kan shinen als je het al kan. Zie het open instructie weekenden kopje hierboven. Daarnaast kun je geheel vrijblijvend op een maandag (april tot september) mee komen wakeboarden (Als je het nog nooit gedaan hebt, krijg je instructie!) of langs komen op de borrel op een donderdag. Mail hierover ook de secretaris, die wil graag iets met je inplannen!

Nog vragen?

Heb je ergens nog vragen over? Stuur dan vooral een mail naar de secretaris op het volgende adres:

secretaris@dwv..*
Die zal kan je alles uitleggen.

Weet je al genoeg, download dan hier het inschrijfformulier!

*Om spam te voorkomen dient dwv.. bij bovenstaande mailadressen aangevuld te worden tot dwvhardboard.nl

©DWV Hardboard, de dag waarop Pasen en Pinksteren gelijk vielen, 2011
Mede mogelijk gemaakt door GoalGorilla Drupal webdevelopment