Wakeboarden

Wakeboarden

Wakeboarden zit sinds 2009 als sport bij Hardboard en nu al zijn vele Hardboarders erg enthousiast. Elke week zijn er weer vele Hardboarders te vinden op de wakeboardbaan bij het Rutbeek. Het is een goede mogelijkheid om elke week (wind of geen wind) een paar uurtjes lekker los te gaan op het water. Daarbij is het ook lekker dichtbij, waardoor je in drukke periodes geen hele dag vrij hoeft te nemen om lekker te kunnen boarden.

Wakeboarden bij Hardboard

We mogen elke maandag avond binnnen het seizoen (april t/m september, exclusief de vakantie periode) 3 uur gebruik maken van de wakeboardbaan van het Cable Waterskicenter Twente bij het Rutbeek. Om mee te mogen doen met het wakeboarden moet je bovenop je normale lidmaatschap bij Hardboard ook nog een wakeboard lidmaatschap hebben. Dit is € 25,- extra per jaar, wat je er na twee keer wakeboarden eigenlijk al uit hebt.
 
Wil je eerst een keer proberen of je wakeboarden wat vindt, voor je een wakeboard lidmaatschap aanschaft? Dat kan, je betaalt dan € 10,- om een keer mee te doen. Besluit je vervolgens een wakeboard lidmaatschap aan te schaffen dan betaal je nog € 15,- (en de Hardboard contributie).

Wat heeft Hardboard te bieden:

  • Materiaal:
    Hardboard huurt vijf wakeboards bij de wakeboardbaan, waar je gebruik van kan maken bij het wakeboarden. Verder gaan er vaak ook nog een aantal kiteboards mee van Hardboard zelf, zodat er zeker genoeg materiaal is. De huur voor de boards is €1,50 per persoon die gebruik maakt van clubmateriaal of door de club gehuurd materiaal.
  • Vaste training:
    In het seizoen (april t/m september, in totaal 16 keer) kan er iedere maandag gewakeboard worden op de baan bij het rutbeek. De baan is dan open van 17:00 tot 20:00. Deze avond is verdeeld in twee ploegen van elk anderhalf uur om te voorkomen dat de baan heel druk wordt op een bepaald moment. In de vaardagenplanner zal per ploeg een vaardag aangemaakt worden waar je je dan op in kunt schrijven.

Wat kost het?

Het wakeboarden kost naar alle waarschijnlijk € 25,- bovenop de normale contributie van Hardboard. Hierover wordt op de halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering 2014 besloten. 

Daarnaast kun je een board huren voor €1,50 voor een avond.

©DWV Hardboard, de dag waarop Pasen en Pinksteren gelijk vielen, 2011
Mede mogelijk gemaakt door GoalGorilla Drupal webdevelopment